Ontwikkeling

muis IT heeft al ruim 20+ jaar ervaring met ontwikkeling van applicaties en frameworks in een breed domein van toepassingen.

Websites

muis IT heeft ervaring met leading CMS frameworks als Drupal, WordPress en Joomla, en applicatie frameworks als Laravel, Symfony, CodeIgniter, CakePHP, maar ook Flask en Django. Deze ervaring helpt bij het doorgronden van custom made frameworks, zelfs als die frameworks in C#, Ruby on Rails of NodeJS/TypeScript zijn ontwikkeld.

Daarnaast is er veel ervaring met front end ontwikkeling via React, VueJS, Angular, EmberJS met API interfaces volgens REST of GraphQL richtlijnen. Ook al verzorgt muis IT geen design en user interfaces, het koppelen van een doordacht ontwerp aan de backend is met deze technologiƫn robuust in te richten.

Plugins

Bestaande frameworks als Drupal, WordPress en Joomla bieden de mogelijkheid om extra functionaliteit toe te voegen door het installeren van een plugin. Ook hiervoor bent u bij muis IT aan het goede adres. Informeer naar de mogelijkheden.

PHP

muis IT heeft al ruim 20 jaar ervaring met verschillende versies van PHP, in context van verschillende frameworks (CodeIgniter, Symfony, Laravel, CakePHP, WordPress, Drupal, Joomla, custom made). Voor support van legacy frameworks, uitbreiden van bestaande code bases of het opzetten van een green field project voor een nieuwe web applicatie kunt u prima bij muis IT terecht.

Python

Met Python wordt, in verschillende settings, ook al ruim 15 jaar gewerkt. Zowel voor native applications met een GladeLib GUI, als in web-settings via Flask of Django in combinatie met een REST interface en een React front-end. Of zelfs als embedded scripting tool in een C++ applicatie, om daarmee bepaalde functionaliteiten scriptable te maken, maar de rest van de applicatie stabiel en bloedsnel.

C#

De ervaring met C# is grotendeels op het gebied van web application development, in verschillende settings en probleemgebieden. Maar deze kennis kan naadloos worden ingezet in bijvoorbeeld projecten rondom Unity of voor het ontwikkelen van Windows native services.

JavaScript/TypeScript

Een taal als javascript heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. muis IT kan uw javascript of typescript project ondersteunen met kennis over NodeJS, NPM, Yarn, Webpack, Babel, etc. Zowel in front-end settings via React, Angular, VueJS, EmberJS of vanilla JS, als in server-settings voor bijvoorbeeld websocket interfaces.

C/C++

Met de ‘moeder alle talen’ is bij muis IT bijna 30 jaar ervaring. Altijd een lastige eend in de bijt, met complexe APIs en lastige overervings dillema’s. Goed testen en een flexibele, maar doeltreffende architectuur zijn heel belangrijk. C/C++ wordt bij muis IT toegepast voor security, encryptie, multi-process/multi-threading en network interfaces. Echte backend toepassingen, maar er zijn ook mogelijkheden voor implementatie in webservers.

Ook met een afgeleide taal als Rust is ervaring, in dit geval op het gebied van backend libraries voor blockchain toepassingen.

Java en Kotlin

Java is een veelgevraagde taal, maar helaas niet een waar muis IT sterk in gespecialiseerd is. Aspecten van de taal komen terug in Kotlin, de application development language voor native Android applicaties.

Overige Talen

Bij muis IT is in het verleden met meer talen gewerkt, zoals SmallTalk, Lisp, assembly (verschillende processors), Fortran, Cobol, Basic, Pascal/Delphi en Ruby. Deze brede ervaring maakt het eenvoudig nieuwe talen aan te leren, zoals bijvoorbeeld Go en Eiffel. Heeft u een project in een van deze modernere ‘vreemde’ talen, dan nog kan muis IT u succesvol ondersteunen.